Blokkert eller glemt PIN-kode ⎜ID på smartkort

Blokkert PIN-kode på smartkort åpnes med selvbetjening eller PUK-kode. For selvbetjening trenger du Buypass ID i mobil eller BankID for å sette ny PIN kode.

Åpne blokkert kode med Selvbetjening:

1. Sett det blokkerte smartkortet i kortleseren og gå til Selvbetjening.
  2. Velg ønsket identifiseringsmetode og følg anvisning.

Selvbetjening krever installasjon av Javafri for å kunne kommunisere med kortet.

Åpne blokkert kode med PUK-kode

Dersom du ikke har tilgang til en Buypass ID eller Bank ID kan du avblokkere kortet med en PUK-kode. Denne mottok du sammen med PIN-koden. Mangler du den kan du bestille ny PUK-kode til Buypass smartkort her.

Hvordan du åpner blokkert PIN-kode med PUK-kode, avhenger av hvordan du fikk kortet. Velg alternativet nedenfor som passer ditt smartkort:

• Privat
    1. Sett smartkortet i kortleseren

2. Gå til Buypass minibank > Avblokkere PIN-kode

3. Tast inn PUK-koden (8 siffer) fra PIN/PUK-kode brevet du har mottatt

4. Angi ny PIN-kode

5. Trykk Bekreft

• Bruker Helsenett sammen med NetID
    1. Sett smartkortet i kortleseren

2. Gå på Start-menyen på jobbmaskinen din, velg Alle programmer

3. Velg mappen NetID

4. Start programmet Administrasjon

5. Trykk på navnet ditt helt øverst og velg Lås opp sikkerthetskoden

6. Velg Lås opp med opplåsningskoden

7. Tast inn PUK-kode og angi ny PIN-kode

• Bruker Helsenett sammen med Buypass Access

7. Velg Lås opp med opplåsningskode

8. Tast PUK-kode og angi ny PIN-kode