Bestill Buypass ID på smartkort

Buypass utsteder Buypass ID på smartkort (eID) til helsepersonell med rask levering på bakgrunn av unntaksbestemmelser i en begrenset periode i forbindelse med Covid-19.

Høyeste sikkerhetsnivå

Start bestilling og legg inn informasjon om hvem du jobber for i feltet 'Bedrift' i bestillingen.

Det er viktig med korrekt kontaktinformasjon (telefonnummer og e-postadresse) siden dette skal benyttes senere i prosessen. Dersom du er ny kunde hos Buypass kan du legge dette inn ved bestilling, dersom du er kunde av Buypass fra før så benytter vi allerede registrert kontaktinformasjon. Kontaktinformasjon kan vedlikeholdes på Min Side eller ved å kontakte Buypass kundeservice.

Det er også viktig at du bruker en leveringsadresse hvor du er tilgjengelig på dagtid siden smartkortet blir utlevert via budbil.

Vær obs på at eID-er som blir utstedt på grunnlag av unntaksbestemmelsene innført i forbindelse med Covid-19 må sperres når perioden er over. Innehaver vil få informasjon om sperring i god tid før dette skjer.

 • Hva skjer videre
  • Vi utsteder smartkortet og distribuerer dette sammen med en USB kortleser til registrert leveringsadresse med Bring express. Smartkortet vil være midlertidig sperret ved utsendelse
  • Vi gjennomfører identitetskontroll av deg ved å sende deg et signeringsoppdrag (et identitetsbekreftelsesbrev) til registrert e-postadresse. Avsender er Buypass AS (verified@noreply.no). 
  • Du må signere identitetsbekreftelsesbrevet med din norske BankID.
  • Vi verifiserer signaturen ved mottak av det elektronisk signerte identitetsbekreftelsesbrevet og dersom alt er OK så aktiverer vi smartkortet ditt
  • Vi sender PIN-kode til smartkortet via SMS - og vi oppfordrer deg til å endre PIN-kode så raskt som mulig fra https://www.buypass.no/hjelp/hjelp-til-smartkort/pin-og-puk-koder/endre-pin-kode
  • Vi sender PIN/PUK-brev pr. brev dagen etter slik at du har dette til senere bruk.
 • Distribusjon

  Dersom du har leveringsadresse på Østlandet så distribueres smartkortet med bil og du vil motta en SMS fra Bring med leveringsinformasjon. 

  Dersom du har leveringsadresse andre steder i Norge distribueres smartkortet med fly og bil,  og du vil motta en e-post med leveringsinformasjon.