Gå rett til innhold
TIL IDRETT HOVEDSIDE

3000 fakturaer på ti sekunder

Ved hjelp av IT-systemet KlubbAdmin sender Øystein Julsrud ut nesten 3000 fakturaer på ti sekunder. Som administrativ ansvarlig i Konnerud IL mener han Norges idrettsforbunds IT-systemer har hatt en sentral rolle i profesjonaliseringen av breddeidretten.

Sør i Drammen ligger Konnerud, en bydel som oser av idrettsglede i følge Øystein Julsrud. Om lag 3000 medlemmer sogner til Konnerud IL, som også arrangerer den årlige folkefesten: FIS World Cup Drammen.

- Her på Konnerud er idrettsgleden stor! Konnerud IL har nesten 3000 medlemmer fordelt på ski, fotball, håndball, bandy, sykkel og orientering, i tillegg har vi en senior-gruppe. Det er klart at med så mange medlemmer er vi helt avhengig av et godt driftssystem, innleder Julsrud som har arbeidet i klubben i ni år.

Øystein Julsrud - Konnerud
Øystein Julsrud i Konnerud IL syntes det er flott at Norges idrettsforbund kommer med gratis løsninger som effektiviserer og profesjonaliserer driften av breddeidrettslag. Det gir mer tid til å skape idrettsglede og samhold.

Mange bruksområder

Før Norges idrettsforbunds fellesløsning for medlemsadministrasjon, KlubbAdmin, ble implementert holdt Konnerud oversikten i en løsning Julsrud beskriver som keitete og lite tilpasset deres behov som storklubb.

- Tidligere var det å arbeide med medlemsadministrasjon i stor grad en manuell jobb som krevde mye tid av oss. Nå er det på grensen til gøy å holde medlemsoversikten, ler Julsrud, og fortsetter:

- Det er lekende lett å sende ut fakturaer, og vi har alltid oversikt. Oversikt over styret, medlemmer, trenere, politiattester for trenere, hvem som har betalt og hvem som ikke har betalt. Konnerud IL har tatt kvantesprang organisatorisk etter at vi tok i bruk KlubbAdmin.

Julsrud mener det i fremtiden vil stilles strengere krav til idrettslag for å dokumentere sine medlemstall. Han er derfor glad for å kunne dokumentere med sikkerhet medlemstallene de mottar støtte for.

Mindre purringer og bedre informasjonsflyt

Som et resultat av bedre struktur i klubben kommer også pengene inn raskere, mye grunnet smarte funksjoner for sikre betalinger fra Buypass som er integrert i idrettens systemer.

-          Vi ser at medlemmene våre betaler raskere. Antageligvis fordi mange opplever at det er enklere å betale. Sist vi sendte ut fakturaer betalte 93% innen fristen, sier han, og råder om å fakturere tidlig og «være på».

Informasjonsflyten i Konnerud IL har blitt bedre, det har generert inntekter.

- For å få inn penger i kassa arrangerer vi også med jevne mellomrom utsalg av sportsartikler. I fjor solgte vi fotballutstyr for 186 000 kroner på to timer. Vi markedsfører handledagene og andre begivenheter blant annet gjennom SMS og e-postutsendele fra KlubbAdmin. Informasjonsflyten er raskere og mer presis, noe som fører til mindre arbeid og mer penger tilbake til klubben, konstaterer Julsrud.

Anbefaler KlubbAdmin

Julsrud beskriver driftssystemet som smart og brukervennlig.

- Det at ting snakker sammen er et stort pluss. Hvis et medlem endrer informasjon i deres personlige løsning, Min idrett, blir det automatisk oppdatert i våre systemer. For idrettslag som ønsker en gratis og enkel løsning anbefaler jeg KlubbAdmin. Vi er i hvert fall strålende fornøyd, men det krever å holde medlemsoversikten oppdatert, sier han og peker ut mot idrettsanlegget og forklarer at det skal bygges ny kunstgressbane.

Som administrativ leder i Konnerud IL i ni år har Julsrud førstehåndserfaring med profesjonaliseringen av breddeidretten.

- I løpet av min tid i Konnerud IL har jeg merket at det blir stilt høyere krav til det økonomiske og organisatoriske. Vi er en stor klubb og har seks ansatte. Jeg syntes det er flott at Norges idrettsforbund kommer med gratis løsninger som effektiviserer og profesjonaliserer driften av breddeidrettslag, for oss betyr det mer tid til å skape idrettsglede og samhold, avslutter Julsrud.