Mjøndalen IL - medlemssystem gir mer tid til idrett | Buypass AS

Nytt medlemssystem gir mer tid til idrettsglede

Per Georg Olsen holder oversikten over Mjøndalen idrettsforenings 1640 medlemmer. Med KlubbAdmin er dette en enkel sak som i tillegg gir flere inntekter.

Olsen er en av mange ildsjeler engasjert i norsk breddeidrett. Som medlemsansvarlig i Mjøndalen idrettsforening har han ansvaret for å holde medlemsoversikten oppdatert, fakturere og rapportere til styret. Arbeidsoppgaver som med tiden har blitt betydelig effektivisert ved hjelp av dataverktøy.

Per Georg Olsen - Mjøndalen
Per Georg Olsen er en av ildsjelene i Mjøndalen IL

Mer tid til samhold og idrettsglede

Siden 1983 har Olsen vært aktiv i idrettsforeningen, han har derfor førstehåndserfaring fra profesjonaliseringen av breddeidretten.

- Klubben og breddeidretten generelt har blitt betydelig profesjonalisert siden jeg startet. Motivasjonen min har alltid vært å bidra til idrettsglede og samhold - to viktige ingredienser for lokalsamfunnet i Mjøndalen. Siden jeg tok i bruk KlubbAdmin har det blitt mer tid til nettopp å dyrke samhold og idrettsglede, fordi jeg bruker mindre tid på administrative oppgaver, forklarer Olsen, og fortsetter:

- Det forrige systemet vi brukte for å holde oversikten over medlemmene var tungrodd og klønete. Særlig har faktureringen blitt effektivisert med KlubbAdmin. Jeg har hele tiden oversikten over hvem som ikke har betalt medlemskontingent, og jeg er alltid bare et tastetrykk unna å purre. I tillegg har det blitt billigere å sende ut faktura, forklarer Olsen som har barnebarn i idrettsforeningen som står hans hjerte nær.

Anbefaler andre idrettsforeninger å ta i bruk IT-løsningene

Olsen kaster et stolt blikk utover Mjøndalen stadion før han legger frem fordelene ved å ta i bruk Norges idrettsforbunds systemer.

- KlubbAdmin er et av flere verktøy vi bruker for å styre og holde orden i klubben. Det jeg virkelig er imponert over er at alle disse verktøyene snakker sammen, slik at man unngår dobbeltarbeid. Å ta i bruk disse verktøyene har spart oss for mye tid, sier Olsen og eksemplifiserer med at medlemmer selv kan oppdatere person- og betalingsinformasjon i den personlige appen «Min idrett», deretter vil informasjonen automatisk oppdateres i alle systemer.  

I tillegg til at verktøyet er oversiktlig og brukervennlig er det enkelt å lage årsrapporter som inneholder all relevant informasjon om klubbens medlemmer. Smarte betalingsfunksjoner fra Buypass gir enkle betalingsprosesser for både tillitsvalgte og deltagerne med familier.

- KlubbAdmin er en befrielse for alle medlemsansvarlige i norske idrettsforeninger. Systemet er lett å bruke, du finner hjelpesider på internett og om du formodning ikke skulle finne svaret der, eksisterer det en supportavdeling som kan kontaktes på mail og telefon. Min erfaring er at de svarer raskt, som regel i løpet av 24 timer, konstaterer Olsen mens han retter på genseren med MIF-logoen, selvfølgelig plassert rett over hans hjerte.