Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Alltid tilgjengelig

Når vi skal levere 100% oppetid og sikker tilgang på få sekunder til mer enn 3 millioner brukere, er det ikke rom for feil.

Det har vi i Buypass tatt innover oss. Driftsdirektør, Ole Jacob Schjerven, åpner panseret og forteller her litt om maskineriet som ligger bak for å sikre kapasitet og tilgjengelighet 24/7.

- Men verden er ikke perfekt – og feil oppstår. I vår verdikjede skal det derfor ikke eksistere et «Singel point of failure», konstaterer Ole Jacob. Det er et av de viktigste prinsippene i oppsettet vårt.

Foto av Ole Jacob Schjervven
Ole Jacob Schjerven, Driftsdirektør i Buypass, leder mannskapet som jobber for at Buypass sine løsninger og systemer alltid skal være tilgjengelige.

Et meget robust oppsett

- Løsningen vår er bygget på en grunnmur bestående av to aktive datasentre med redundant nettverk mellom disse og mot internett. Skulle det oppstå feil på linjer eller datasenter, svitsjer tjenestene automatisk over til standby datasenter, forklarer han.  

- En viktig effekt av dette er at vi kan flytte tjenester mellom de to datasentrene, uten at det berører tjenestene eller kvaliteten. Med dagens trusselbilde er det helt nødvendig å kunne utføre sikkerhetspatching av infrastruktur til enhver tid. Billedlig fortalt er vi faktisk i stand til å tømme datasenteret og pusse opp, mens vi leverer tjenestene fra det andre datasenteret, fortsetter Ole Jacob.

Tjenestene kjøres på kubernetes klynger. Disse er bygget på de samme designprinsippene som datasentrene, for å gi robuste og tilgjengelige tjenester.

- Det at vi har stor fysisk avstand mellom våre to datasentre, gjør at vi er mindre sårbare med tanke på katastrofer som kan sette et datasenter ute av spill, forteller Ole Jacob.

Med de beste på laget

- Oppsettet er designet og utviklet av Buypass fra vår spede begynnelse og frem til i dag. Vi er så heldige å ha noen av de aller fremste i landet med på laget og har skapt et robust system basert på solid kompetanse og erfaring, avslutter driftsdirektøren.