Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Buypass vant kontrakt med Digdir

Buypass skal levere elektroniske ID-løsninger til offentlig sektor.

Buypass kunngjør i dag at de har vunnet en kontrakt med Digitaliseringsdirektoratet for leveranse av elektroniske ID-tjenester over de neste tre årene. Avtalen trer i kraft fra 20. november.

- Det er første gang Digitaliseringsdirektoratet krever sikkerhetsnivå «høyt» i henhold til kravene fra eIDAS til ID-porten. Totalt sett er det over 1100 offentlige tjenester med over 20 millioner innlogginger i måneden som skjer via denne portalen. Mange offentlig ansatte bruker Buypass ID i tillegg til flere aktører i privat næringsliv via Altinn, sier Pål Müller, salgsdirektør i Buypass.

Buypass pålogging i ID-porten
Buypass ID vil fortsatt være et sikkert, raskt og enkelt innloggingsalternativ i ID-porten

Norge iverksatte EU-regelverket eIDAS i 2018 og ID-porten er nå tilpasset til dette. Digdir utlyste en anbudskonkurranse i januar for tjenesteleverandører som skulle samsvare med de nye kravene. Leverandørene ble vurdert på pris, kvalitet og utbredelse og konkluderte i juni med Buypass som en av tre vinnere.

- Kontrakten viser at vi har fått fornyet tillit og vi har tilpasset oss den europeiske standarden som sørger for at Norge følger de nyeste sikkerhetskravene i EU/EØS. Våre tillitstjenester bidrar til videre sikker digitalisering av offentlige tjenester, samt at de nye europeiske standardene åpner for Buypass-leveranser til øvrige land i EU/EØS, sier Müller.

Avtalen dekker:

  • Avtaler om bruk av eID til ID-porten.
  • Opsjon på avansert e-signering med kvalifiserte sertifikater til bruk i fellestjenesten for e-signering.
  • Opsjon på direkteintegrasjon på avansert e-signering med kvalifiserte sertifikater, for tjenesteeiere med behov.
  • Opsjon på selvstendig valideringstjeneste (OCSP) for avanserte signaturer for tjenesteeiere som kun trenger dette.

Kontakt

Pål Müller, salgsdirektør. Mobil: 91588923
Janne Syversen, kommunikasjonsdirektør. Mobil: 46826082

Les artikkel i Computerworld her