Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

FIDO2 på høyeste sikkerhetsnivå - et europeisk gjennombrudd

Elektronisk identifikasjon på høyeste sikkerhetsnivå kan nå gjøres med bruk av FIDO2-teknologi. Norske Buypass har fått godkjent sin FIDO2-løsning for bruk på sikkerhetsnivå Høyt etter eIDAS-forordningen.

17.januar 2022 Nydalen, Oslo: Buypass kunngjør at de nå har fått godkjent ny løsning for elektronisk identifikasjon basert på FIDO2-teknologi av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. FIDO2-teknologi er basert på internasjonale standarder fra FIDO Alliance som gjør det enkelt å erstatte dagens passordbaserte autentiseringsløsninger med sterk autentisering. Buypass tar denne teknologien i bruk og tilpasser den til kravene som gjelder for elektronisk identifikasjon på nivå Høyt etter eIDAS-forordningen. Det er en unik kombinasjon av moderne autentiseringsteknologi og regulatoriske krav som nå er blitt revidert og godkjent av BSI Group som er en akkreditert eIDAS-revisor. Dette er den første løsningen i EU/EØS som har vært gjennom en slik omfattende revisjon der FIDO2-teknologien er godkjent på høyeste sikkerhetsnivå.

- Dette handler om å gjøre jobben enklere for de som er avhengig av høy sikkerhet i sitt daglige arbeid. Inkludert leger, sykepleiere, barnevern, stortingsmedarbeidere og mange flere. Bruk av passord flere ganger daglig skaper en flaskehals og utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko. FIDO2-teknologien er direkte støttet av nettleserne og dette gjør det enkelt å ta i bruk teknologien på alle tjenester. Med Buypass’ nye løsning får vi også dette opp på et regulert nivå der vi kombinerer enkelhet med regulatoriske krav. Dette er mulig fordi FIDO2-teknologien er designet med fokus på sikkerhet og enkelhet, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør i Buypass.

Buypass tilbyr allerede elektronisk identifikasjon på høyeste sikkerhetsnivå med sine PKI-baserte løsninger: Buypass ID på smartkort og Buypass ID i mobil, og er nå det første selskapet i verden som tilbyr en løsning basert på FIDO2 på høyeste sikkerhetsnivå som er regulert i eIDAS-forordningen. Dette er en løsning som antatt vil kunne ha stor interesse i et europeisk marked.

FIDO2 er en internasjonalt utarbeidet teknologi fra FIDO Alliance, hvor Microsoft, Google, Apple og mange andre store selskaper er med på arbeidet.

Du kan lese mer om Buypass sine tjenester basert på FIDO2 her.