Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Nok et godt år for Buypass

Sikkerhetsløsningene som forenkler travle helsearbeideres hverdag, trygger våre helsedata og som gjør at vi effektivt kan hente medisinen umiddelbart etter legebesøket, er noe av forklaringen på at Buypass fortsetter å levere sterke resultater. Samarbeid med Norsk Tipping og med idretten bidrar også sterkt til at 2023 ble et godt år for det norske teknologiselskapet.

- Vi bidrar til en tryggere og enklere digital hverdag for enkeltpersoner og virksomheter. Med ID- og e-signaturløsningen vår, er vi med på å legge det viktige grunnlaget for digitaliseringen av tjenester i offentlig sektor, forteller administrerende direktør i Buypass, Gunnar Lindstøl.

Flere kommuner, helseforetak og apotekkjeder gikk til anskaffelse av den nye autentiseringsløsningen basert på teknologien FIDO2 og sertifisert på eIDAS nivå Høyt, i 2023.

300 millioner meldinger sikret med Buypass ID

- Leger, tannleger, psykologer, fysioterapeuter, legevakter, helseforetak, kommuner og fylkeskommuner benytter vår løsning til e-signering og sikker elektronisk innsending av blant annet sykemeldinger, legeattester, oppgjørskrav og e-resepter til NAV og Direktoratet for e-helse, forklarer Lindstøl.

Buypass ID benyttes også for identifisering av helsepersonell i løsningen «Kjernejournal», og gir helsepersonell tilgang til sensitiv personinformasjon og sikrer korrekt pasientbehandling.

Vekst i antall innlogginger i ID-porten

Buypass styrket også posisjonen som leverandør av ID- og e-signaturløsninger til kommune- og helsesektoren.

- Med ID- og e-signaturtjenesten til ID-porten får innbyggere og virksomheter bedre service gjennom brukervennlige og døgnåpne tjenester. Buypass eID er sertifisert på sikkerhetsnivå eIDAS Høyt, og gir enkel tilgang til over 9000 offentlige tjenester som er tilgjengelig via ID-porten. Samtidig sparer vi det offentlige gjennom kostnadseffektiv forvaltning av elektroniske tjenester, fastslår Lindstøl.

Verdiskapende samarbeid

- Forbedret håndtering av adferdsdata er en viktig del av leveransen for Norsk Tipping og bidrar til ansvarlig spill, forteller Lindstøl. Overgang til moderniserte ID og betalingstjenester sto sentralt i 2023.

- Det gode samarbeidet med Norges idrettsforbund har ført til at flere idrettslag og klubber benytter Buypass ID- og betalingsløsning i 2023. Aktivitetsløsningen iSonen ble tatt i bruk av flere store særidrettsforbund, fortsetter han.

Lyse utsikter og lansering av ny løsning

- Den store interessen for Buypass ID-nøkkel basert på FIDO2-teknologi forventes å fortsette i 2024 og i løpet av våren lanserer vi en ny løsning som vi har store forventninger til at blir godt mottatt i markedet, røper Gunnar Lindstøl.

Nøkkeltall fra Buypass årsresultat 2023:

  • Samlede driftsinntekter: 334,8 millioner kroner tilsvarer organisk vekst på 8 % fra 2022 til 2023.
  • Driftsresultatet ble 35,3 millioner kroner (31,3 millioner kroner i 2022) Økningen i driftsresultatet skyldes en økning/positive bidrag fra samtlige forretningsområder.
  • Årsresultatet for konsernet ble 28,5 millioner kroner (24,1 millioner kroner i 2022), som er en økning på 18,4 %.

 

Om Buypass

Buypass er leverandør av brukervennlige og sikre ID-, signerings- og betalingstjenester til blant annet kommuner, helseforetak, offentlig forvalting, banker, energiselskaper og aktører innen ansvarlig spill og idrett. Over 3 millioner nordmenn benytter daglig en Buypass ID for betaling, identifisering, autentisering eller signering. Virksomheten er registrert hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet som utsteder av eID på sikkerhetsnivå Betydelig og Høyt i henhold til Lov om elektroniske tillitstjenester og den europeiske forordningen eIDAS. Dette er et krav for å levere ID-løsninger og tjenester til aktører i stadig flere sektorer. Buypass en av landets største tilbydere i denne kategorien og utgjør et unikt kompetansemiljø på området.

Selskapet er også en e-penge og betalingsvirksomhet med konsesjon fra Finansdepartementet og er godkjent etter Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS)).

Det norske teknologiselskapet ble etablert i 2001 og har kontorer i Gjøvik og Oslo.

Buypass AS eies med 50% av Norsk Tipping AS og 50% av Tietoevry Fintech Norway AS. Buypass AS eier Buypass Payment AS med 100%.