Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Personlig oppmøte ikke lenger nødvendig for eID

Det som tidligere tok flere dager, gjøres nå på få minutter. Buypass innfører ny autentiseringsmetode som lar deg skanne pass med mobilen.

En ny mobil app.  Nets Passport Reader vil fungere som autentiseringsløsning hos Buypass og erstatter fysisk oppmøte for fremvisning av pass i enkelte tjenester. Dette betyr at du med få klikk, og uten fysisk oppmøte, kan gjennomføre hele ID prosessen fra søknad til godkjenning og utstedelse av digital ID.

- Hittil har folk måttet søke om ID, bestille dette levert til posten, for deretter å vente i flere dager og møte personlig opp på postkontoret, hvor de må vise frem passet for å få ID. Denne ressurskrevende prosessen erstatter vi nå på flere produkter, sier Eivin Hansen, produktsjef for tillitstjenester i Buypass.

pass-bankkort

Slik fungerer det

Når du søker om digital ID fra Buypass blir du bedt om å laste ned en app som vil lese av bilde og data fra den innebygde chippen i passet. Så vil appen be om en avansert video-selfie. Banebrytende kunstig intelligens kontrollerer at det er et levende menneske foran kamera, og sammenligner selfie med data og bilde hentet fra det biometriske passet.  På denne måten kan Buypass fjerne usikkerhet knyttet til den menneskelige faktoren og samtidig kontrollere din rette identitet slik kan du kan få tilgang til en Buypass eID på høyeste sikkerhetsnivå. Selv om du kanskje har fått skjegg og briller siden passbildet ditt ble tatt, er teknologien i stand til å se at det er deg slik at kravene til rett legitimasjon sikres overfor myndighetene, som stiller strenge krav til eID i hele Europa.

Nye internasjonale lover og standarder gir nye muligheter

Bakgrunnen for at alt dette nå blir svært sømløst er kombinasjonen av flere nye internasjonale standarder og lover som trådte i kraft i år. Hele ID-prosessen, fra registrering til praktisk bruk, er derfor blitt digital.

- De nordiske landene er førende innenfor digital identitet, både innenfor den offentlige og private sektor. Denne passleseren tilbyr en ny, sikker og friksjonsfri metode for å foreta digital identifisering. Dette kan brukes i mange ulike sammenhenger, både i det offentlige og i det private", sier Kai Olshausen, Senior Business Manager for Trust Services i Nets.

- Buypass har i tillegg til privat eID også mange bedriftskunder i hele Europa som vi utsteder virksomhetssertifikater til. Utstedelse av virksomhetssertifikater på høyt tillitsnivå er krevende og Buypass må sikre rett identitet i hele Europa. Med denne teknologien slipper vi tidkrevende prosesser og kan hjelpe kundene på minutter, sier Eivin Hansen.

På grunn av koronapandemien ble det gjort hastevedtak i loven om elektronisk ID, som åpner for at denne løsningen kan brukes som godkjenning til offentlig tjenester på høyeste sikkerhetsnivå. Nå jobber flere bransjer sammen for å innføre dette i regelverket permanent, da kravet om personlige oppmøte fortsatt står nedfelt i loven.