Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Samarbeider for rekordraske etableringer av Korona-telt

Kommuner setter stadig opp flere telt for testing av Covid-19 og for å forhindre smittefare på egne legekontorer. Takket være framskritt i teknologien kan de koble opp sine nye utestasjoner mot Norsk Helsenett på få minutter. Dermed kan nye helsemedarbeidere starte arbeidet umiddelbart.

Det nye samarbeidet mellom Buypass og Pridok fjerner den digitale flaskehalsen.

08.04.20 Oslo - Det som før tok flere dager, gjøres nå på få minutter for å takle Korona-pandemien: Når kommunene setter opp telt for Covid-19-testing, krever de nye utendørs legesentrene pålogging på Norsk Helsenett, med fungerende journalsystemer og godkjenning av mange nye helsemedarbeidere på høyeste autentiseringsnivå. Det nye samarbeidet mellom Buypass og Pridok fjerner den digitale flaskehalsen.

- Teltene som settes opp rundt i norske kommuner krever mange nødvendige dataløsninger for registrering av pasienter slik at myndighetene får innsikt i spredningen og klarer å forebygge det. Vanligvis må man benytte vanskelige remote desktop-løsninger for dette, men det er lite egnet for situasjonen vi nå opplever og noe av grunnen til at mange norske leger skyr hjemmekontor. Med Norges første web-baserte journalsystem, unngår vi dette, og gjør at kommunene kan sette opp mobile infeksjonslegevakter på få minutter, sier Jørgen Gilberg i Pridok.

CovidTelt
COVID-19-telt; Med Norges første web-baserte journalsystem får kommunene satt opp mobile infeksjonslegevakter på få minutter.

I Lier kommune jobber det nå 16 helsemedarbeidere i deres telt. Der gjør de både testing av pasienter for koronavirus, men tilbyr også normale legekonsultasjoner for de som kan være smittet, for å unngå smittefare for det vanlige legekontoret. 

- Om viruset sprer seg på vårt faste legekontor er det katastrofalt for oss. Derfor satte vi opp telt den 16. mars og var i gang med første pasient allerede dagen etter. Vi valgte Pridok fordi det var raskt å få på plass og vi ikke trengte noe spesiell maskinvare eller installatører som skulle legge inn tunge programmer. Vi bruker også journalsystemet til å få svar fra laboratoriene. Det betyr at jeg nå kan åpne prøvene fra min vanlige PC og få svarene umiddelbart. Ofte får jeg vite det i løpet av ett døgn. Faktisk fikk vi skryt av Drammen Sykehus for å ha de beste løsningene i området, sier Ingrid Bjerring, kommuneoverlege i Lier.

Både Lier og Lillehammer har tatt i bruk løsningen på sine mobile legevakter og flere kommuner og legesentre står i kø. Pridok har tilgang til Norsk Helsenett via nettleseren uten bruk av VPN eller andre løsninger. Legesentre som bruker løsningen unngår dermed behovet for direkte tilknytning til Norsk Helsenett selv. Da Korona-viruset ble kjent fikk de også Norsk Helsenett til å få på plass en hastegodkjennelse av deres nettbaserte e-reseptmodul.

De aller fleste leger bruker Buypass smartkort for autentisering og gjennomfører mange signeringer om dagen. For å spare tid benytter man her den mobilbaserte løsningen Buypass ID i mobil.

- Vanligvis utsteder vi smartkort til helsepersonell. Men her kan vi ikke vente på produksjon og distribusjon av kort. Derfor jobber vi nå døgnet rundt med å sette opp nye brukere via mobil-appen vår i stedet. Det er mange nye helsearbeidere som jobber på de nyetablerte helsestasjonene og vi får dem i gang på få minutter. Så kan de starte arbeidet umiddelbart og bruke tiden på det som er viktigst, sier Janne Syversen, kommunikasjonsdirektør i Buypass.

Les mer om Buypass sine løsninger for kommune og helse