Gå rett til innhold

En utviklers hverdag og muligheter i Buypass

Lurer du på hvordan det er å jobbe i Buypass? Her får du et lite blikk inn i arbeidshverdagen til en av våre systemutviklere. Hans hverdag blir ikke den samme uten Visual Studio Code, Intellij IDEA - og mekanisk tastatur!

Utvikling i Buypass
Å løse oppgaver i team er en viktig del av jobben i Buypass. Vi drar lasset sammen, og står noen fast er det alltid noen som kan hjelpe deg videre.

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?
Jeg jobber som Systemutvikler, full stack. Har jobbet med mobil, digital-tv, backend, api'er, databaser, byggesystemer og ci. Oppgaver jeg holder på med til daglig kan være spesifikasjon, koding, testing, code review, dokumentasjon og kunnskapsdeling.

Kan du fortelle litt om prosjektene du jobber med akkurat nå?
Teamet jeg jobber i vedlikeholder mobil-løsningen for Norsk Tipping. Dette er en frontend som er en hybrid av React/jQuery/Knockout med redux og et par api-servere skrevet i java. Løsningen erstattes nå gradvis av en ny stack som skal dekke både mobil og desktop. Vårt team bidrar her. Denne frontenden skrives i React og backend skrives i java.

Det samme teamet holder for tiden også på med et nytt prosjekt for idretten, som skal gjøre det enklere for privatpersoner, klubber og foreninger å opprette arrangementer og administrere disse. Samtidig som vi skal gjøre det enklere å melde seg på som deltager. Her bruker vi React/Next.js i frontend og GraphQL, Prisma og Node i backend

Kan du si noe om årsaken til yrkesvalget ditt? Hva ligger bak ønsket om å jobbe med utviklingsoppgaver?

I 1984 fikk jeg min første pc. Min far fikk med en brukt IBM pc fra jobb som jeg og min bror kunne bruke. Den ble jo selvfølgelig demontert for å finne ut hvordan den virket, det er sånn gutter ofte gjør.

Heldigvis overlevde den det og jeg begynte å få interesse for elektronikk. Etterhvert begynte jeg å bytte ut komponenter, øke minnet og skrive programmer. Det førte til at jeg valgte å utdanne meg innenfor elektronikk. Denne utdanningen inneholdt mye programmering som jeg likte godt.

Det beste med programmering er at det er så konkret. Man lager noe som er lett å måle, teste og verifisere.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?
De fleste utviklere drømmer om greenfield-prosjekter. Jeg også, men det er samtidig noe veldig tilfredstillende ved å fikse bugs. Den følelsen man får når man finner den perfekte løsningen på et problem eller en oppgave er veldig motiverende.

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?
Visual Studio Code og Intellij IDEA. Dette er de to ide'ene som passer meg best. Hvert til sitt bruk. Code for frontend og Node, Intellij for java. Mekanisk tastatur er selvfølgelig viktig ;-)

Ser du noen trender framover som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere?
AI, stemmegjenkjenning og Blockchain er trender som mange vil bli påvirket av. Hvor fort det får konsekvenser for utviklere i Norge og i hvilke bransjer kan man jo diskutere, men det kommer før eller senere.

Etterhvert som flere går mot små men flere spesialiserte tjenester vil valg av programmeringsspråk divergere mye mer enn det gjør i dag.

Nye små tjenester ned på funksjonsnivå gjør det lettere å bruke det programmeringsspråket som passer best for akkurat den ene funksjonen/tjenesten.

De fleste frontendutviklere jobber allerede mobile-first og jeg tror det kommer til å bevege seg lengre i den retningen med mer fokus på Progressive WebApps. Det siste tror jeg kommer til å kannibalisere native apps for det meste som ikke krever flytende grafikk.

Hva liker du best ved å jobbe i Buypass?

I Buypass finner du flinke folk i alle aldre, som jeg har blitt glad i etter 15 år. Det er et firma som tør å ta i bruk ny teknologi. Noe som gjør at man stadig får mulighet til å videreutvikle seg.
Skal jeg peke på en ting må det være at alle drar lasset sammen. Om man står fast på noe er det alltid noen som kan hjelpe deg videre.

Har du lyst til å jobbe hos oss? 

Hos oss er det flere muligheter, og du får gjerne mekanisk tastatur. :)

Se aktuelle ledige stillinger.

mekanisk-tastatur